sunnuntai 28. elokuuta 2016

41. Holiday Club Saimaa Saunamaailma

HC-Saimaalla ei ole tullut käytyä kovin usein, sen hintalaatu suhteen vuoksi. Nyt tartuimme lehtitarjoukseen jossa Agry Birds seikkailupuistoon tai kylpylään pääsisi kympillä.
Neljän tunnin riehumisen jälkeen oli aikeenamme mennä kylpylään ja itse ajattelin katsastaa Saunamaailman - lähinnä tätä projektia varten.


Ensimmäinen sauna oli pettymys kun miesten puolen iso sauna oli vain haaleasti lämmin. Heitin vettä kiukaalle ja kuului vain "lits". Pois lähtevä mies sanoi kiukaan olevan kai rikki.
Lähdimme allasosastolle, jossa on aina vähän kylmä ilma. Tiesin katolla olevan hirsisaunan, joten kiipesimme heti sinne. Sielläkin kiuas sanoi vain "lits" ja lämpö oli kuin lehmän henkäys. Näistä saunoista on maininta jo aiemmissa blogimerkinnäissä 24 ja 25.

Saunamaailman luulisi sisältävän toimivia saunoja joten testaamaan...


Ensimmäinen oli sauna josta näkee altaalle. Tosin huonosti. Lauteet on leveät ja niillä on tarkoitus löhöillä. Aikoinaan tässä saunassa ei ollut vesikiulua, nyt löytyi. Ainut että kiuas oli oven luona 3 metrin päässä lähimmästä lauteesta. Vettä heittäessä 72% meni aina ohi. Jostain ihmeen syystä HC Saimaalle on hommattu kiukaat, joissa kivitila on erillinen pieni allas kiukaan päällä ja vastukset on kivien alla ilmatilassa. Normaalisti vastukset on kivien seassa. Ehkä kuvitellaan että näin vastukset kestää pitempään, mutta löylyä näistä oudoista kiukaista ei lähde sitten millään. Kun pari neitokaista lähti, jäin yksin ja kaadoin koko kiulullisen kiukaalle. Saunaan tuli jopa yllättävän kuuma, juuri kun joukko Venäläisiä astui sisään. Esitin nautiskelevani lämmöstä, vaikka poltti vietävästi ja itänaapurit saivat jälleen ihmeteltävää ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti