maanantai 15. elokuuta 2016

40. Sähkösauna Lahdessa

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, kiirehdin Lahteen ostoksille. Sain asiani hoidettua ja kello läheni jo yhdeksää. Lähdin ajamaan - väärään suuntaan. Piti ajaa takaisin moottoritielle, mutta päädyinkin kohti keskustaa. Ajattelin käydä samalla syömässä, olinhan syönyt viimeeksi päivällä lounasta.
Katsoin googlesta taas hyviä ruokapaikkoja, mutta kaikki olivat kiinni maanantai-iltana. Soitin Lahdessa asuvalle kaverilleni ja tiedustelin hyvää ruokapaikkaa, jolloin hän ehdotti että tulisin heille; "grillataan jotain ja laitoin juuri saunan lämpenemään". Eikai siinä muuta kuin kaverille kyläilemään ja ehdittiin joskus 23 aikoihin lauteillekin. Sauna oli perinteinen sähkösauna, joita omakotaloihin on tapana rakentaa. Ei erityisesti mitään pahaa, jos ei mitään erityisen kehuttavaakaan. Kulmalauteet oli kivat ja saunasta pääsi nopeasti terassille jossa mukavat sohvat joilla lojua ja vilvoitella. Höpöteltiin siinä illan mittaan paljon asioita läpi ja alkuillasta varoitellut unikin kaikkosi niin hyvin, että lähdin ajelemaan kohti kotia yhdeltä yöllä.

Yöllä oli mukava ajaa, paitsi että loppumatkasta tie oli remontissa ja täynnä kiertoteitä. Samaan aikaan satoi niin paljon vettä, että tuulilasinpyyhkijöitä piti pitää täysillä. Sade, pimeys ja huono näkyväisyys yhdistettynä tien vierustoille laitettuihin heijastinopastemerkkeihin, sai ajon tuntumaan kuin pelaisi tietokonepeliä. Kerran olin ajaa mutkan suoraksi kun seurasin nuolikylttiä, joka oli viety ilmeisesti pois käytöstä keskelle työmaata, mutta auton valokeilassa se näytti olevan täysin ajolinjalla. Onneksi vien vierustat oli täynnä niitä heijastintolppia joiden välissä pysymällä, oli luultavasti koko ajan suunnitellulla reitillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti