maanantai 15. elokuuta 2016

36. Hotelli Korpilampi

Hotelli sijaitsi melkoisen korvessa. Lähestyessä hotellia, poikkesin tarkastamassa Serenan parkkipaikan. Sielläkään ei ole tultua käytyä ja näytti aika hienolta paikalta - nyt tosin suljettuna. Olihan jo elokuun puoliväli.

Hotellin ulkomuoto palautti minut takaisin 80-luvulle. Sama jatkui myöhemmin kaikkialla. Mutta ei se mitään, pääasia että kaikki toimii. Sain buukkausvirheestä johtuen astetta paremman huoneen eli yhden hengen huoneen tilalle kahden hengen remontoidun huoneen. Huone oli muuten ok mutta valaistus todella himmeä ja jokainen valaisin täytyi käydä laittamassa erikseen päälle.

Hiivin takaisin aulaan ja maistelin pari viskipaukkua, luin päivän lehdet ja katselin televisiosta tulevia Rio de Janeiron olympialaisia. Olipas mahtava päivä.

Aamulla heräsin hieman vaille kahdeksan ja suunnistin suoraan saunaosastolle aamusaunaan. Alakerran käytävän varrella oli useita saunoja jotka oli ilmeisesti toteutettu samalla periaatteella eli keskellä kylpyhuone + sauna ja molemmilla puolilla pukuhuoneet. Näin tiloja voi yhdistellä tarpeen mukaan. Sauna oli sähköllä lämpiävä hikikoppi, mutta aamulla tuntui ihan mukavalta. Löylyäkin alkoi irrota kun heitteli vettä kiulullisen. Olin unohtanut uimahousut huoneeseen joten en kehdannut mennä altaaseen uimaan. Alakerrassa oli nimittäin iso uima-allas ja vieressä poreallas. Ja muitakin ihmisiä. Menin sen sijaan ulos vilvoittelemaan ja huomasin että terassilta menee portaat lampeen. Hotelli on rakennettu osittain veden päälle. Hyödynsin tilaisuutta ja pulahdin mustaan korpilampeen. Uin pienen lenkin ja kävin isomman lammen puolella. Mukavan viileää vettä.

Hotelli ei ole ihan uuden uutukainen, mutta sen erikoisuuksia on nimenomaan tämä ympäristö. Nykyään tällainen kallioinen, paljon korkeuseroja ja lampia sisältävä alue olisi suojelukohde. Saatanpa tulla tähän hotelliin joskus toistekin.

Saunan jälkeen maistui piiiiitkä aamupala. Ikkunasta näkyi mäntymetsä ja lampi. Päivä alkoi yhtä hyvin kuin edellinen loppui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti