maanantai 15. elokuuta 2016

37. Kuusijärven savusauna

Alkuperäiseen Helsingin matkaan olin suunnitellut Kuusijärven saunoihin tutustumista. Edellisenä syksynä se oli mielessä yhdistettynä erääseen tapahtumaan Hartwall -areenalla, mutta olisi muodostunut liian kiireiseksi. Nyt oli aikaa.

Päivä meni taas kaupoilla ja sain lähes kaikki asiat toimitettua. Kuusijärvi löytyi taas navigaattorin avulla. Olisin halunnut mennä saunalle heti kun se aukeaa, koska kuulin savusaunan antautuvan iltaa kohden, mutta asioilla meni sen verran aikaa, että olin saunalla vasta 16:30. Matkalla oli kaiken lisäksi melkoisesti ruuhkaa.

Auto piti jättää isolle parkkialueella ja kävellä pari sataa metriä kahvila-rakennukselle. Heti oven takaa löytyi infotiski josta kysymällä selvisi mitä maksaa, missä saunat ovat, jne... Vaihdoin vaatteet pukuhuoneessa ja laitoin arvotavarat lukittaviin lokeroihin käytävälle. Lähdin heti suoraan savusaunaa kohden.

Sauna oli erillinen rakennus kauempana rannalla. Kaikki rakennelmat on saman lammen rannalla. Vedessä oli paljon laituria, jossa makaili ihmisiä ottamassa aurinkoa. Tänään oli lämmin ja aurinkoinen päivä.

Savusaunaan astuessa yllätti sen mataluus. Lauteet olivat matalat ja siksi yhdelle seinälle oli laitettu ylimmän lauteen päälle vielä pieni penkki. Löylyä ei juuri heitelty, vaan joku aina lähtiessä kysyi laitetaanko ja kaatoi löylyä pitkällä kauhalla ovelta käsin. Ihan miellyttävää lämpöä.

Olen ollut saunoissa, joissa ei juuri saa puhua, mutta täällä höpöteltiin jopa politiikkaa. Ei haitannut yhtään, koska samalla sai vaihtaa ajatuksia ja tietää uusia juttuja.

Kävin uimassa ja uin aina isolle laiturille saakka. Mukavasti rentoutti kun ensin oli päivän rampannut eri kaupoissa ja menettänyt hermonsakin monta kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti