tiistai 6. lokakuuta 2015

3. Myllysaaren sauna

Myllysaaren sauna on vanha ja perinteikäs yleinen sauna Lappeenrannan Myllysaaressa. Sauna on kerran palanut ja rakennettu uudestaan. Pari vuotta sitten sauna sai taistella olemassaolostaan, kun Lappeenrannan kaupunki päätti myydä kaikki "turhat" kiinteistönsä ja saunan siinä samalla.
Saunan käyttäjät pyysivät itse kaupunginjohtajan lauteille ja ilmeisesti saivat vakuutettua saunan tarpeellisuudesta, koska sauna poistettiin myytävien kohteiden listalta.
Myynti oli toki ehdollisena, eli uuden omistajan olisi pitänyt tarjota yleisiä saunavuoroja tietyn verran kuukaudessa. Se varmasti vaikuttikin monen ostajan päätöksiin. Yleinen, puillalämpiävä sauna  tuskin on kultakaivos - ainakaan kävijöille järkevillä lippujen hinnoilla.

Ehdin saunalle melko hyvissä ajoin. Sauna aukeaa virallisesti klo 16. Itse olin paikalla jo puoli viideltä. Kuten useimmat jatkuvalämmitteisset saunat, löyly on parasta heti ovien auettua. Pidän "neuvostoliittolaisesta" saunan lämmöstä eli sauna saa olla todella kuuma ja vettä heitetään vain vähän.

Sauna on järven rannalla ja talvisin laiturin päädyssä on avanto. Tänään veden lämpö oli 6 astetta, joka alkaa olla lähellä virkistävää. Heitin sauna->uinti->jäähdyttely->sauna kierroksia varmaan kuutisen kappaletta, kunnes hivuttauduin raukeana kotiin syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti