sunnuntai 31. tammikuuta 2016

17. Московские бани

Sauna numero 68:lta lähdettyämme, ajoimme bussilla takaisin metroasemalle. Tavoitteena oli löytää jokin kuppila ja hetken miettiä mitä tekisimme seuraavaksi. Metroaseman lähettyviltä vain ei löytynyt yhtään olutkievariin viittaavaa toimintaa, joten jouduimme tyytymään Tokio City -nimiseen ketjuravintolaan. Ruoka olikin itseasiassa ihan hyvää ja nykykurssilla aika halpaakin. Pitkän päivällisen aikana syntyi suunnitelmakin; ajellaan bussilla kaupunkia poikittain seuraavalle metrolinjalle saakka. Näin myös tehtiin.
Moskovskaja metroasemalla ihastelimme hetken kaunista arkkitehtuuria sekä puistoa, jonne oli rakennettu tekojää. Eli paikalle oli tuotu kontti, jossa jääkone sekä rakennettu luistelukaukalo. Vieressä oli luistintenvuokrausteltta ja päivisin ilmeisesti jotain ruoanmyyntitoimintaakin.

Muistimme lähettyvillä olevan Moskovski saunan ja kun iltaa kohden alkoi pakkanenkin kiristyä ja tuli kylmä, ajattelimme käydä päivän päätteeksi vielä toisessakin saunakompleksissa.

Jonkinmoisen kävelyn jälkeen löysimme uudehkon näköisen talon, jonka ovessa luki Banja. Sisään astuessa talon ulkokuori paljastui "pientä pintaremonttia" tyyliseksi suoritukseksi. Ala-aulan kassasta saimme liput ja suuntasimme aulan toisella reunalla olevaa ovea kohti. Heti sisäpuolella meidät tyrmäsi saunamajuri "No turists" -komennolla. Paikka näyttikin lipun hintaan nähden turhan hienolta. Palasimme takaisin kassaluukulle ja saimme uuden suunnan kohti kolmoskerrosta.
Yläkerrasta löytyi vaatenarikka, jonne jätimme päällysvaatteet. Käytävän päästä taasen iso pukuhuone. Ovella tiukkailmeinen saunamajuri tarkisti liput ja valtasimme ensimmäiset vapaat vaatekaapit.
Pukuhuoneen seiniltä löytyi kaksi ovea, toinen päättyi näköjään porraskäytävään, toisen takaa löytyi suuri pesuhuone - liukkaine lattioineen.
Sauna oli edellistä suurempi ja istumaan mahtui yhtaikaa lähes 10 ihmistä. Jälleen kerran muistui mieleen istuma-alusen tärkeys. Varsinkin siinä vaiheessa kun vihdoin joku heitti löylyä lähes parikymmentä kipollista ja saunaan levisi oikein miellytävä kuumuus. Ainut paikka istua oli korkean penkin pääty - jossa naulojen kannat poltti joko persusta tai käsiä. Jotenkin kädet väliin laittamalla, löytyi asento jossa pystyi rennosti nautiskelamaan kunnon lämmöstä.

Päivän edellinen sauna oli hieman syönyt mehuja miehistä - mutta viidyimme silti mainiosti saunassa parisen tuntia. Päivä oli hyvä päättää ensimäiseen ravintolaan jonka löytäisimme - sattui olemaan Mexikolainen. Kiersimme vielä parit kuppilat ja painuimme hyvissä ajoin puolilta öin nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti