sunnuntai 11. syyskuuta 2016

46. Imatran talviuimarien sauna

Imatralla tuli käytyä joskus enemmänkin saunomassa ja yhdistettyä samaan keikkaan esim. auton tankkaaminen Svetogorskissa Venäjällä. Nyt kesti kuitenkin vuoden, ennenkuin sain tekosyyn lähteä Imatralle saunomaan; piti viedä myytävää tavaraa imatralle ja hakea samalla pari muuta tavaraa.

Aikataulu virui sen verran pitkälle että saunalle ehtiminen alkoi mennä tiukille. Sauna oli sunnuntaisin vain 17 saakka auki, joten tuli hieman hoppu ehtiä perille. Kello löi 16.00 kun kaarsimme auton kutostieltä alas Imatran ytimeen. Tai onko Imatralla keskustaa? Kaupunki on hajaantunut useaksi keskukseksi; on Rajapatsas, Mansikkala ja Vuoksenniska.

Parkkeeratessa autoa Imatran kalastuspuistoon, huomasin että käteistä rahaa oli vain euron verran. Nopea käynti sisällä paljasti että kortti ei käy, joten nopeasti matkaan kohti automaattia. Kello oli jo 16:07 tässä vaiheessa. Kun palasimme takaisin saunalle oli kello jo 16:18 pintaan, joten äkkiä vaatteet pois, simmarit jalkaan ja saunaan. Sauna on sekauimapukusauna.

Rakennuksen tuvasta pääsee miesten pukuhuoneeseen josta edelleen käytävään. Käytävän toisessa päässä on ovella varustetut suihkut miehille ja naisille. Käytävän varrella on lasiovi itse saunaan ja käytävän toisesta päästä pääsee terassille, josta johtaa lämmitetty betoniluiska kohti rantaa. Rannassa on menokaista uimaan ja tulokaista takaisin. Loivat portaat ja lämmitetyt kädensijat. Suunniteltu todellakin talviuimareille. Uimaportaat sijaitsevat itse Vuokseen muodostuneessa lahdukassa. Ei siis ole vaaraa että virta vie mennessään.

Sauna on nelikulmion muotoinen kuutio, jossa kaksi tehokasta kiuasta keskellä ja isot lauteet joka puolella. Rannan puolella on lisäksi ikkunat. Tässä saunassa on aina kunnon lämpö ja löylyä irtoo kun heittää vähänkin vettä. Koska kiukaat sijaitsevat jalkatason alapuolella, lämpenee jalatkin kunnolla.

Kiireisen aikataulun vuoksi, meinasi saunominen jäädä vaiheeseen ja pois lähtiessä olikin tunne että tänne täytyy tulla pian uudelleen.

Saunan jälkeen suunnistimme Kiinalaiseen ravintolaan syömään ja tämän jälkeen hoidimme muut juoksevat asiat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti