perjantai 9. syyskuuta 2016

45. Metsästysmajan sauna

Vanha hyvä kaveri ilmoitti varanneensa erään metsästysmajan saunan ja kutsuvansa sinne vanhat kaverit jälleen kasaan.
Päräytin paikalle moottoripyörällä koska tarkoitus oli jättää pyörä saunan taakse ja palailla kaupunkiin autokyydillä. Näin myös tapahtui.
Ajelin alkuun aivan väärälle puolelle järveä ja jouduin soittamaan ajo-ohjeita. Vihdoin löytyi oikea risteys ja mäen päältä metsästysmaja. Majalta lähti portaat alas rantaan, jossa varsinainen tapahtuma olisi.

Saunalla alkoikin selvitä tapahtuman todellinen luonne; 50-vuotispäivät. Aika hyvin sai salattua asian minulta ja monilta muiltakin. Osa oli kaiketi laskenut yhteen 1+1 ja aavistivat mistä kyse.

Saunalla oli pieni kuisti, suurempi tupa ja tuvasta astuttiinkin suoraan saunaan. Ratkaisu oli aika erikoinen, koska kaikken saunojien täytyi kulkea tuvan kautta uimaan ja jossain vaiheessa kun naisväki meni saunaan, muodostui jonkinlainen riisuuntumis/pukeutumisongelma. Jos käynti olisi ollut suoraan terassille, olisi miesväki voinut linnoittautua tupaan hetkeksi. Myös vettä kantautui tuvan lattialle aina kun joku kulki saunasta jäähylle tai uimaan.
Itse sauna oli tilava ja juuri remontoitu. Oven vasemmalla puolella oli iso vesipata ja sen vieressä suuri puukiuas. Huoneen takaosaa kiersi U:n muotoinen laude. Katonrajassa oli pari kapeaa ikkunaa järvelle.
Löylyjä lähti alkuun ihan mukavasti -koska olimme ensimmäisiä saunojia. Välillä hilppasimme rantaan ja pahasti kallellaan olevalta laiturilta uimaan. Ranta oli ruohikkoista, ellei peräti rämettä, mutta saunan kohdalle oli ruopattu kasvillisuudesta vapaaa kaistale. Pohjassa seisoessa tunsi varpaiden uppoavan mutaan. Vesi oli tarpeeksi kylmää piristääkseen kunnolla.

Saunassa tuli käytyä useita kertoja ja aina välillä jäähdyteltyä ja syötyä ja juotua ja... Jossain vaiheessa joku kävijöistä unohti laittaa puita ja viimeiset löylyt olivatkin aikamoista lits, läts löylyjä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti