sunnuntai 1. marraskuuta 2015

6. Imatran kylpylän privaattisauna

Tänään oli aikoinaan kehittämäni tapahtuma; maastofillarointi Lappeenrannasta Imatran kylpylään. Järjestin tapahtumaa ehkä 5-7 vuotta, kunnes maastofillarointi jäi hetkeksi taka-alalle ja annoin vetovastuun muille. Järjestelyjä tuohon tapahtumaan ei sinänsä kauheasti tarvita; saunan varaus, kyytien järjestäminen ja tietysti ajankohdan päättäminen.

Lähdimme aikoinaan kaverin kanssa ajelemaan retkeilyreittejä Muukosta johonkin suuntaan ja ihmettelimme miten hienoja polkuja reitillä oli. Lämpimänä kesäiltana ajoimme ja ajoimme, kunnes huomasimme olevamme Imatran kylpylällä. Ja takaisinkin piti vielä ajaa... taisimme oikaista osittain teitä pitkin.
Muutama viikko tuon tapauksen jälkeen järjestin ensimmäisen tapahtuman ja ilmeisesti porukka tykkäsi, koska seuraavana syksynä kyseltiin taas kylpyläpyöräilyn ajankohtaa.
Välillä on  paistettu makkaraa ja keitelty nokipannukahveja, mutta todettu että sen jälkeen on yleensä kylmä lähteä jatkamaan matkaa. Välillä maa on ollut sula, kuten tänään, välillä maassa on ollut 5cm lunta. Nykyään ajetaan Joutsenoon huoltoasemalle kahville, siitä vaihtelevia polkuja Lapinsuon "isolle kivelle", jossa pieni evästauko. Matka jatkuu hienoja harjumaisemia. Imatralla pakataan fillarit autoon, kellutaan poreissa pari tuntia ja mennään päätteeksi syömään.
Iso porukkamme on varannut usein yksityissaunan, jotta valtava määrä märkiä ja kuraisia vaatteita mahtuisi jonnekin. Yleisen puolen kaapit on aivan liian pieniä.
Privaattisauna on varustettu isolla Sauna-Sampo merkkisellä kiukaalla, jonka luukku avautuu sähköisesti pesuhuoneen puolelta nappia painamalla. Löylyä on aina saanut vähintään riittävästi. Tällä kertaa kiuas tuntui olevan hieman miedommalla asetuksella, mutta loppulöylyt lähti silti, kunhan kippasi vettä luukusta sisään vadista kaatamalla. Parituntinen meni nopeasti ja välillä tuli testattua yleisenkin puolen saunoja.
Kaikki nautinto, syöminen, poreissa kellunta tai saunominenkin, tuntuu paljon paremmalta kun sen on jollain tavalla fyysisesti ansainnut. Viiden tunnin fillarointi pohjalla, tuntui veden syleily tavallista taivaallisemmalta, eikä saunakaan pahaa tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti